Интер продължава с прекрасното си представяне в Италия и стигна до успех с 2:0 при визитата на градския съперник Милан на "Сан Сиро". 

В този мач отборът на Антонио Конте показа по-голямо желание за успех и в крайна сметка заслужено се поздрави с трите точки.

Победата дойде след гол на Брозович, който се разписа в 49-ата минута, като се наложи и системата VAR да се намесва, за да потвърди, че попадението е редовно и няма засада, както и с попадение на Лукаку в 78-ата минута.

Така след този мач "нерадзурите" са лидери в класирането след 12 точки, след 4 изиграни кръга, докато техният противник е на 9-ото място в таблицата с актив от едва 6 точки.

Това е и трети пореден успех за Интер над Милан в шампионата.


Срещата започна с добро темпо, като и двата тима показваха желание от самото начало.

В 10-ата минута Лаутаро можеше да се възползва от подаване на Родригес в задни позиции, но в крайна сметка Донарума се намеси и изби топката. 

Броени минути след това пък отборът на Интер имаше прекрасен голов шанс, но се наложи Донарума да спасява опасен удар на Лукаку.

Гостите имаха още по-добро положение в 22-ата минута. Първо стражът на Милан се справи перфектно след удар на Лаутаро, но при избитата топка Д'Амброзио изпусна да я вкара в опразнената врата и я засили в страничната греда.

Той имаше възможност да се реабилитира след няколко минути, но ударът му със задна ножица бе вещо избит от Донарума, който се намеси отлично за пореден път.

До почивката нямаше кой знае какви ситуации, но минута преди края на редовното време Пьонтек пропусна да вкара с глава. 

Второто полувреме започна отлично за Интер и в 49-ата минута Брозович даде аванс на гранда от Милано в резултата.

Отклоненият удар на хърватина намери десния долен ъгъл. В ситуацията топката срещна Кеси и промени траекторията си, а Донарума съвсем се обърка.

Наложи се намеса на VAR заради съмнения за засада, но в крайна сметка попадението бе зачетено и гостите стигнаха до аванс.

В 61-ата минута Донарума се намеси блестящо и спаси удар на Лаутаро, който като нищо можеше да се превърне в гол. След избитата топка тя попадна в краката на Лукаку, който обаче я прати над вратата.

В следващите минути темпото на игра леко поспадна и ситуациите пред двете врати практически почти ги нямаше.

В 78-ата минута интригата бе тотално "убита", след като Лукаку засече с глава хубаво центриране на Барела и удвои аванса на тима си.

До самия край така и нямаше повече голове.

МИЛАН - ИНТЕР 0:2
0:1 Брозович 49
0:2 Лукаку 78

Милан: Донарума, Мусакио, Родригес (72 - Ернандес), Конти, Романьоли, Билия, Чалханоглу (64 - Пакета), Кеси, Сусо, Пьонтек, Леао (83 - Ребич)

Интер: Ханданович, Годин, Асамоа, Де Врай, Д'Амброзио, Шкриняр, Брозович, Сенси (72 - Весино), Барела, Лукаку, Лаутаро (76 - Политано)