Барселона успя да обърне и победи Интер с 2:1 в двубой от Група F на Шампионска лига, игран на стадион "Камп Ноу".

Футболистите на треньора Ернесто Валверде изиграха изключително слабо първо полувреме, в което показаха безидейна игра и трябва да са щастливи, че допуснаха само едно попадение, което бе дело на Лаутаро Мартинес (3').

През втората част каталунците вдигнаха оборотите и заслужено стигнаха до изравнително попадение, дело на Луис Суарес, който се разписа след страхотно воле. Уругваецът успя да нанесе решителния си удар в края на срещата, разписвайки се за втори път.

Така Барса вече е на второто място в класирането на Група F с актив от 4 точки, колкото има и отбора на Борусия Дортмунд, който победи Славия Прага с 2:0. Интер пък е трети с 1. Чехите също са с 1 точка.


Двубоят започна по прекрасен начин за гостите, които поведоха в резултата още в третата минута. Лаутаро Мартинес  получи прекрасно извеждащо подаване. Футболистът надбяга Клеман Ленгле и преодоля Марк-Андре тер Стеген.

В 15-ата минута каталунците бяха близо до изравнително попадение. Серхи Роберто центрира отдясно и топката намери главата на Антоан Гризман. Французинът я насочи към вратата, но кълбото мина на сантиметри от напречната греда.

Четири минути по-късно домакините се задържаха в наказателното поле на "нерадзурите" и топката попадна в краката на Серхио Бускетс. Халфът шуира, но неточно.

В 27-ата минута Антонио Кандрева прати топката във врата на Тер Стеген. Голът му обаче бе отменен, тъй като футболистът бе в положение на засада. Съдията Дамир Скомина се консутира с ВАР, където ясно се виждаше ситуацията.

В 32-ата минута след поредна мощна контраатака, Мартинес се оказа на стрелкова позиция. Футболистът шутира, но за късмет на Барса, топката рикошира в крака на защитник на каталунцие.

Пет минути по-късно "нерадзурите" бяха много близо до втори шамар. Мартинес стреля силно с глава и изглеждаше, че топката няма как да бъде отразена. Тер Стеген обаче беше на друго мнение и с котешки рефлекс успя да избие.  

В края на първото полувреме Артур успя да пробие отляво и да нанесе удар по диагонала. Топката обаче мина над вратата. Така първото полувреме завърши без повече голове.

През втората част домакините продължиха да владеят повече топката, но не успяваха да намерят път към вратата на "нерадзурите". 

Все пак това се случи в 58-ата минута. Артуро Видал центрира към Луис Суарес, който по изключително атрактивен начин шутира към вратата от воле по диагонала и не остави шансове на Самир Ханданович.

След попадението футболистите на Барса видимо заиграха по-добре и започнаха да притесняват защитата на Интер.

В крайна сметка домакините стигнаха до обрат. В 85-ата минута Суарес се разписа, след като Лионел Меси, елиминира двама защитника и подаде към уругваеца, който си поведе топката и я прати във вратата.

Барселона - Интер 2:1

Голмайсори: Лаутаро Мартинес (3') Луис Суарес (58', 85')

Барселона: Тер Стеген, Роберо, Пике, Ленгле, Семедо, Бускетс (Видал 53'), Артур, Де Йонг, Гризман (Дембеле 66'), Меси, Суарес

Треньор: Ернесто Валверде

Интер: Ханданович, Годин, Де Врай, Шкринар, Асамоа, Сенси (Политано 79'), Брозович, Барела, Кандрева (Д'Амброзио 71'), Мартинес, Санчес (Галярдини 66')

Треньор: Антонио Конте

Барселона, стадион "Камп Ноу"

Съдия: Дамир Скомина

Жълти картони: Гризман, Де Йонг, Пике, Роберто, Видал (Барса); Барела, Санчес, Барела (Интер)