Интер излезе начело в класирането на Серия "А", след като победи с 2:1 СПАЛ Ферара в мач от 14-ия кръг на калчото, игран на стадион "Джузепе Меаца".

В герой за "нерадзурите" се превърна Лаутаро Мартинес, който вкара и двата гола. Аржентинецът откри резултата в 16-ата минута след подаване на Марсело Брозович, а в 41-ата удвои след асистенция на Антонио Кандрева. В 50-ата минута Матия Валоти се разписа за гостите, но до края резултатът остана непроменен.

Вижте пълното класиране в Серия "А"

Така Интер събра 37 точки и измести от 1-то място хегемона Ювентус, който по-рано се издъни в Торино срещу Сасуоло – 2:2. СПАЛ остава на предпоследната 19-та позиция с едва 9 т.


Домакините бяха без Стефано Сенси, Николо Барела и Алексис Санчес, които са с травми. В групата се завърна Квадво Асамоа, който е възстановен след мускулен проблем. Атаката поведе звездното дуо Ромелу Лукаку – Лаутаро Мартинес, а Валентино Лазаро беше десен халф-бек.

Габриел Стрефаца започна титуляр за гостите, до Андреа Петаня действа Матия Валоти. Гостите пристигнаха в Милано без наказания Симоне Мисироли и трайно контузените Федерико Ди Франческо, Марко Д'Алесандро и Мохамед Фарес.

Интер започна мача по-добре и в началото притежаваше топката, в изчакване на възможност да нанесе своя удар. Това за малко да стане в 9-ата минута, когато Антонио Кандрева овладя, но Етрит Бериша реагира бързо и го спря. След четвърт час игра Лаутаро Мартинес засече с глава, но в аут.

60 секунди по-късно обаче нападателят не сбърка. Марсело Брозович намери аржентинския стрелец, който с удар по земя от границата на наказателното поле не остави шансове на вратаря за 1:0! После Интер продължи да диктува събитията на терена и шут на Ромелу Лукаку беше блокиран.

В 34-ата минута Мартинес можеше да вкара втория си гол в сблъсъка, но кълбото прелетя покрай лявата греда. Той все пак стори това малко преди края на полувремето. Кандрева центрира от десния фланг, Лаутаро се извиси над всички и с  глава покачи на 2:0 за "нерадзурите"!

Втората част изненадващо започна с гол за СПАЛ. 5 минути след подновяването на играта Матия Валоти с блестящ рейд преодоля няколко съперници и матира Самир Ханданович с изстрел по земя в далечния ъгъл за 1:2! Интересното е, че допреди това попадение последният футболист на отбора от Ферара, който се разписа на "Джузепе Меаца" срещу миланци, е Фабио Капело през 1963 г. 

Брозович бързо можеше да възстанови аванса от два гола на домакините, но ударът му мина вдясно от страничния стълб. След час игра Бериша изби шут на Брозович, а 4 минути по-късно вратарят отново беше на мястото си. Мартинес се изплъзна от защитата и насочи топката към долния десен ъгъл, но вратарят беше добре позициониран и спаси.

В 66-ата минута Аркадиуш Реца от точката за дузпата засече с глава, но в аут. В 71-ата минута току-що появилият се на терена Серджо Флокари беше уловен от Ханданович. В ответната атака Интер пропусна златна възможност да сложи точка на спора. Матиас Весино се озова на чиста позиция и отправи удар, но встрани от целта. После Бериша улови след опит на Брозович да го преодолее.

В 83-ата минута стреля от границата на наказателното поле но стражът на СПАЛ отново беше на мястото си и изби. До края не падна нов гол и Интер спечели с 2:1.

Интер – СПАЛ Ферара 2:1

Голмайстори: 2:0 Мартинес (16, 41), 2:1 Валоти (50)

Интер: Ханданович, Д’Амброзио, Де Фрай, Шкриняр, Кандрева (80-Годин), Брозович, Галярдини (79-Валеро), Весино, Лазаро (76-Бираги), Лукаку, Лаутаро
Треньор: Антонио Конте

СПАЛ: Бериша, Томович, Викари, Игор (82-Янкович), Стрефеца (42-Чонек), Мургия, Валдифиори (70-Флокари), Куртич, Река, Петаня, Валоти
Треньор: Леонардо Семпличи

Милано, ст.: "Джузепе Меаца"
Съдия: М. Ирати 
Жълти картони: Д’Амброзио (Интер), Валдифиори, Игор, Чонек (СПАЛ)