Златан Ибрахимович призна, че е чакал 4 години, за да се реваншира на Марко Матераци за груб удар, който е поел от бившия италиански национал.

„Беше мач между Ювентус и Интер и Матераци ми влезе наистина много грубо. Нарани ме. Той играеше твърдо, но това беше грубо. Паоло Малдини също бе твърд играч, но той вършеше нещата по различен начин.

Беше 2006 година, в дербито Ювентус – Интер и след този удар трябваше да напусна терена. Капело ми каза, че ще ме смени, но аз му отговорих, че не искам. Трябваше да си върна. След две минути обаче бях заменен, тъй като болката бе толкова силна. След това преминах в Интер, в Барселона, после в Милан…

Така първото ми дерби бе през сезон 2010-2011. Тогава всички бяха срещу мен, но аз бях хладнокръвен. Защото в противен случай щях да направя някоя глупост. Поведохме с 1:0, като вкарах гол от дузпа. Матераци ме спъна.

През второто полувреме той ми влезе грубо, но аз му отвърнах с удар от таекуондото. Пратих го в болница. Деян Станкович ме попита защо съм направи това, а аз му отговорих: „Чаках този момент 4 години. Ето защо!“, отсече Златан.