Фиолентина и Интер си врътнаха зрелищно 1:1 на стадион "Артемио Франки" във Флоренция.

Гостите дръпнаха в резултата още в началото, като точен бе Борха Валеро в 8-ата минута. Домакините обаче се добраха до точката, след като Влахович отбеляза в добавеното време на срещата.

Така "нерадзурите" пропуснаха уникална възможност да дръпнат на Ювентус в битката за титлата. Сега и двата отбора имат по 39 точки и делят първото място. В долната половина на таблицата пък е Фиорентина с едва 15 точки.


Фиорентина влезе в този мач след четири мача без победа и огромно напрежение върху треньора Винченцо Монтела, чиято съдба не е никак ясна начело на виолетовите. Все пак с равенството днес те събират 17 точки и се придвижват на 13-о място в класирането.

Гостите от Милано откриха резултата още с първата си по-добра атака в мача. В 8-ата минута Борха Валеро получи в наказателното поле, финтира Максимович и с удар през краката му прати топката във вратата за 0:1.

Испанецът обаче не отпразнува гола си от уважение към тифозите на домакините, където е играл преди това.

В тези минути интернистите бяха по-активни и опитаха още няколко добри атаки, а в 39-ата попадение на Лаутаро Мартинес беше отменено заради засада на Ромелу Лукаку, на когото беше асистенцията.

В края на първата част и началото на второто полувреме домакините тръгнаха напред и първо имаха претенции за дузпа, а след това пропуснаха и една възможност чрез Ерик Пулгар.

След него Кевин-Принс Боатенг с глава беше близо до изравняването, но стреля в аут. В 73-ата минута гостите пропуснаха да решат мача чрез Ромелу Лукаку. Белгиецът се освободи на метър от вратата, но вместо да отбележи, той стреля право в тялото на вратаря Бартоломей Драговски.

Фиорентира изравни в 92-ата минута с невероятен гол на Душан Влахович, за когото това беше пето попадение от началото на сезона. Топката беше отнета в половината на домакините и попадна във Влахович, който буквално се изстреля.

Пробивът му по лявото крило трябваше да бъде спрян от Милан Шкриняр. Влахович обаче си запази топката и от малък ъгъл с левия крак прати топката по диагонала под гредата за ужас на вратаря на гостите Самир Ханданович.