Треньорът на Интер Антонио Конте изтъкна две причини за загубата с 0:1 от Наполи на "Джузепе Меаца" в първи 1/2-финален мач за Купата на Италия.

Той заяви, че неделното дерби с Милан (4:2) е коствало много енергия на "нерадзурите" и добави, че южняците и хегемонът Ювентус имат далеч по-дълги скамейки. Думите му са малко странни предвид факта, че през януари Интер привлече Ашли Йънг, Виктор Моузес и Кристиан Ериксен. 

"Наполи дойде за да играе отбранителен футбол. Нямахме свободни пространства, даже Дрис Мертенс играеше дефанзивно. В някои епизоди трябваше да движим топката по-бързо и да търсим ситуации, за да победим един на един, изостряйки играта по този начин. Поздравления за Наполи, спечелиха, така че стратегията им се оказа правилна".

"Миланското дерби отне много енергия, както физическа, така психическа. Направих пет смени  в сравнение с мача в неделя, но Наполи вече победи Ювентус, Лацио и Ливърпул през този сезон, така че това е качествен  отбор. Дори бих казал, че Наполи има най-впечатляващият състав в Серия "А" след Ювентус".

"По-рано мачът с Милан се игра по по-атакуващ начин, с много свободни зони. Сега това не бе така, тъй като Наполи показа много затворена игра. Разбира се, имахме шансове и би било хубаво, ако ги бяхме реализирали", заяви Конте.