Футболният терен се оказа тесен за Валери Божинов и талантът му достигна до сцената на столичния театър „Сълза и смях". Култовият спортист още не е станал актьор, макар че вероятно има такива заложби. По-скоро може да се похвали с първите стъпки в драматургията, тъй като негови култови лафове бяха използвани в постановката „Жена ми се казва Борис".

В комедийния спектакъл главните роли се изпълняват от Станимир Гъмов и Румен Угрински, които се преобличат и държат като жени, за да прикрият серия от изневери. Петьо Петков-Шайбата, познат от „Комиците", по сценарий не знае, че под женските дрехи се крият мъже и се опитва да ги съблазни.

„Малко коте, секс има ли?", вика Шайбата по адрес на Угрински, който се е проснал на дивана на сцената. Репликата на Божинов, с която се опита да свали плеймейтката Бояна Генова, се превърна в хит преди около две години и до ден днешен може да бъде срещната в шеговити коментари и картинки в социалните мрежи.

Сексуалното предизвикателство видимо плаши Угрински, който подскача като ужилен, а публиката в столичния театър не може да спре да се смее в продължение на няколко минути. Използването на лафовете на Божинов в постановката продължава и с култовото „Трепни, трепни, треперете-е-е-е". Със серия видеа на телефона си футболистът възпя редица свои приятели, използвайки рефрена от хита „Трепни" на Цеца Величкович.

Същото прави и Шайбата в спектакъла. Петьо Петков играе гъзар, който е модерно облечен, скача на бой и обича да сваля жени. Поведението му мигновено беше свързано с Божинов, който през последните години блести повече с личния си живот, отколкото с изявите си на терена.

В крайна сметка Гъмов и Угрински се разминават от интимен контакт с Шайбата, макар че градските легенди гласят, че лафовете на Божинов работят безотказно.

Материал на "България днес"