Най-успешният мениджър в историята на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън е теглил чертата на една голяма своя страст - виното.

76-годишният шотландец е известен като страстен любител на напитката на боговете и е голям колекционер на редки бутилки с гроздовия еликсир.

Наскоро шотландецът е бил в любимото си място са почивка - на Лазурния бряг. Той посетил елитния ресторант La Mare Germaine близо до Ница, където е редовен клиент. 

На персонала обаче направило впечатление, че за първи път години легендарният мениджър не е близнал и капка вино, а е пил само вода, разкрива британският таблоид "Сън".

"Г-н Фъргюсън много обича виното, но е спрял да пие от известно време. Твърд е в решението си. Предприе тази стъпка за собствено добро, защото иска да се възстанови здравословно, след като преди няколко месеца беше приет в болница с мозъчен кръвоизлив. Когато се възстанови напълно, за нас ще бъде чест да вдигнем наздравица с него", обявили приближени на митичният наставник.

През 2014 година Фърги продаде част от огромната си колекция вина на търг, който се проведе в Хонконг. Тогава бяха платени 2.3 милиона паунда за бутилките му.