"Непримиримостта пред загубата е верният път, който всеки един трябва да извърви, за да достигне до крайната цел, а именно – победата!". Точно към победата, но не на терена, а в живота се е устремило и едно младо момче – Иван Тодоров.

"Много позитивно, положително момче. Много голям спортист, голям атлет", споделя впечатленията си от него треньорът на Витоша Бистрица Росен Кирилов. 

За година Иван губи двамата си родители и е диагностициран със злокачествен лейомиосарком на костта и меките тъкани. Това налага операция в Турция, за която искат 120 хиляди евро. Фенклубовете на чуждестранни отбори в България веднага му оказват помощ като организират благотворителен турнир.

"В момента, в който разбрахме, че Иван има нужда, идеята беше готова. Просто трябваше да наберем необходимите хора, да се обадим на тях, нужните отбори да се съберат", коментира председателят на фенклуба на Реал Мадрид Георги Христов.

 

От ПФК Витоша Бистрица пък ще пуснат вход свободен при следващите им 2 домакинства, а вместо пари за билет, ще изготвят тениски с лика на Иван, които всеки може да закупи. 

"Идеята с тениските се зароди в такъв смисъл да направим нещо по-различно и ако може да въвлечем в тази кампания, колко се може повече хора", каза Росен Кирилов.

Спортният директор на клуба Костадин Ангелов допълни: "Това е една мисъл, която Иван е казал в своя профил във Фейсбук и мисля, че дизайнът на фланелката е такъв, който позволява: първо, да бъдеш мотивиран, когато спортуваш или когато дори се разхождаш, и второто нещо е неговият лик съответно на нея".

На търг е пусната и топката с която, момичетата ни по художетсвена гимнастика стават световни шампиони. На нея има автографите на всички "грации".

Ако искате и вие да помогнете, можете да го сторите на сметката, на която се превеждат средствата в помощ на Иван.

IBAN: BG86CECB979010B6433100
BIC : CECBBGSF в Централна Кооперативна Банка.
PayPal: paypal.me/ivantodorovv
ivtodorovv@abv.bg.

Автор: Десислава Францова