Хулен Лопетеги е уволнен от поста селекционер на Испания, съобщи президентът на федерацията Луис Рубиалес. Уволнението му става факт по-малко от 24 часа, след като специалистът пое Реал Мадрид.

Именно това се оказа основна причина за смяната на вече бившия селекционер, който неочаквано пое "белия балет", и то дни преди старта на Световното първенство по футбол 2018. 

"Благодарни сме на Лотетеги за това, което направи. Той е един от основните виновници да сме в Русия, но ние сме длъжни да го освободим. Трябва да изпратим ясно послание към всички, които са обвързани с Испанската федерация по футбол.

Има определени начини, по които трябва да се случват нещата. Не се чувстваме предадени от треньора, проблемът е, че нещата с неговия контракт с Реал Мадрид се случиха без каквото и да е участие от страната на испанската федерация", обяви Рубиалес по време на извънредната пресконференция.

Испанският "AS" ведна започна да прави предположения кой ще наследи Лопетеги в националния отбор. Според изданието има четирима кандидати за нов селекционер на испанците.

Става дума за бившия треньор на Барселона Луис Енрике, бившият треньор на Малага, Марсилия и Севиля Мичел, помощникът на Лопетеги Алберт Селадес, а също и бившият мениджър на Мидълзбро и "вечен" помощник на Жозе Моуриньо Айтор Каранка.