Португалия – Испания, мач от група В на световното първенство, „Олимпийски стадион”, Сочи, 21:00 часа
 
Вероятни състави:
Португалия: Руи Патрисио, Седрис Соареш, Пепе, Фонте, Бруно Алвеш, Герейро, Карвальо, Моутиньо, Жоао Марио, Гедеш, Роналдо
Испания:Де Хеа, Одриосола, Пике, Рамос, Алба, Бускетс, Алкантара, Иниеста, Давид Силва, Иско, Коста

Прогноза

Сътресенията в испанския лагер в навечерието на Мондиала със сигурност поставят отбора в трудна позиция, но играчите вероятно ще искат да покажат, раздялата със селекционера Хулен Лопетеги не им се е отразила. Европейският шампион Португалия обаче, определено е труден противник.
 
Новият бос Фернандо Йеро обяви, че едва ли ще направи кой знае какви промени, така че най-вероятно ще използва играчите, които се справиха убедително в квалификациите. "Момчетата са развълнувани и готови за предизвикателството. Те знаят своите отговорности и ще дадат всичко от себе си" каза той. 
 
Талантът в отбора е безспорен, но основната цел в мача вероятно ще бъде да се избегне загубата и да се напради старт без сътресения, особено на фона на всичко случило се. Това са двата големи фаворита в тази група и за тях ще бъде важно да започнат без сътресения.
 
Естествено предвид класата на футболистите в двата отбора всеки от тях би могъл да стигне до победата, но е много вероято този път съставите да действат предпазливо и при това положение едва ли ще има много голове. Това се потвърждава и от факта, че в 4 мача между тях на големи турнири, са паднали общо едва 4 гола. 
 
Кристиано Роналдо винаги може да направи разликата и ще търси гол на четвърти световни финали, но в последните години португалците се научиха да печелят благодарение на здравата си защита и без да вкарват много попадения, което със сигурност ги прави много опасен съперник.

"Испания е отбор, който играе по своя начин вече 10 години, което няма да се промени и сега" заяви босът на португалците Фернандо Сантош. 

Добрата новина за Ла Фурия е, че Дани Карвахал е възстановен, но въпреки това Алваро Одриосола се очаква да започне като десен защитник. 

Португалия няма проблеми със състава, като голямата въпросителна е кой да партнира на Роналдо в предни позиции и вариантите са Андре Силва и младия талант Гонсало Гедеш. 

Испанците не завършвали наравно в 14 поредни мача на световни финали, което прави подобна развръзка доста вероятна сега. Победа за Португалия също не трябва да е изненада. 

Резултат: Португалия - Испания 1:1