Нападателят на италианския хегемон Ювентус – Пауло Дибала, е останал крайно разочарован, че не игра срещу Лацио, съобщава Calciomercato.

Аржентинският техничар няма никакви здравословни проблеми и в най-лошия случай е очаквал да влезе от пейката при победата с 2:0 над "орлите" в Торино. Треньорът  на шампионите Макс Алегри обаче предпочете да ползва Дъглас Коста, Емре Джан и Родриго Бентанкур, които смениха съответно Федерико Бернардески, Миралем Пянич и Сами Кедира.

Това е разочаровало Дибала, който игра цял мач при победата с 3:2 над Киево, но не се запомни с нищо впечатляващо. Самият Алегри вече няколко пъти заяви, че сезонът е много дълъг и няма да разчита на постоянен титулярен състава. "И Кристиано Роналдо може да седне на пейката", добави тактикът от Ливорно.

Специалистите на Ботуша отдават положението на Дибала със схемата на игра. Срещу веронци Юве беше с 4-2-3-1, при която аржентинецът действа зад нападателя. За домакинството на Лацио Алегри се спря на 4-3-3. При нея обаче Ла Джоя не се вписва идеално, тъй като на фланговете трудно разгръща потенциала си.

В първите две срещи в Серия "А" единствено вратарят Войсчех Счесни и защитата пред него – Жоао Кансело, Леонардо Бонучи, Джорджо Киелини и Алекс Сандро, както и Кристиано Роналдо, играха по пълни 90 минути. През миналия сезон в нито един случай Алегри не заложи на един и същи състав в два поредни мача.

В следващия кръг Юве гостува на Парма и ще търси трета поредна победа в Италия.