Една от звездите на италианския хегемон Ювентус – Дъглас Коста, е застрашен от сериозно наказание.

Бразилският национал си изпусна нервите в края на мача срещу Сасуоло, спечелен от шампионите с 2:1. Латионосът първо удари с лакът в лицето Федерико Ди Франческо и получи жълт картон. Изцепките на южноамериканецa с гореща кръв обаче не спряха. Секунди по-късно Коста се изплю в лицето на противника и главният съдия Даниеле Кифи го изгони чрез ВАР.

Италианските наредби не са ясно написани каква санкция грози провинения футболист. Но като се има предвид утежняващите обстоятелства, експертите на Ботуша предвиждат наказание между 3 и 5 мача за крилото на Юве.

Това означава, че Коста ще пропусне домакинството на Наполи на 29 септември. Преди това "бианконерите" играят в Серия "А" с Фрозиноне (23 септември, гост), Болоня (26 септември, домакин), а след дербито с южняците следват срещи с Удинезе (6 октомври, гост) и Дженоа (20 октомври, домакин).

Така бразилецът може да се завърне на терена на 27 октомври при визитата на Емполи. Разбира се, той ще е на разположение на Макс Алегри за сблъсъците от Шампионска лига, където Юве е в една група с Манчестър Юнайтед, Валенсия и Йънг Бойс.