Италианският хегемон Ювентус разби с 3:0 Йънг Бойс в мач от 2-ия кръг на група "Н" на Шампионска лига, игран в Торино.

Пауло Дибала се превърна в големия герой за "бианконерите", след като вкара първия си хеттрик в най-силния клубен турнир.

Аржентинският национал откри резултата още в 5-ата минута, а в 33-ата удвои преднината на Юве. В 69-ата минута Дибала отново се разписа и вече има 4 попадения в последните 3 срещи във всички турнири.

Така Юве има пълен комплект от 6 точки, докато Йънг Бойс остава с нулев актив. От 22.00 часа е другият двубой от групата, в който Манчестър Юнайтед приема Валенсия. 


Треньорът на "бианконерите" Макс Алегри за втори път през сезона се спря на схема 3-5-2. В отсъствието на наказания Кристиано Роналдо в атака действаха Федерико Бернардески, Пауло Дибала и Марио Манджукич. Хуан Куадрадо и Алекс Сандро играха по крилата.

Меди Бенатия и опитният Андреа Бардзали бяха до Леонардо Бонучи в центъра на защитата. Гостите излязоха с дефанзивна схема от 4-5-1, като на върха на атака игра Гийом Орао. Той беше подпомаган от Миралем Сюлеймани и Кристиан Фаснахт.


Мачът започна брилятно за Юве. Още в 5-ата минута Леонардо Бонучи със запазената си марка – дълъг пас, изведе Пауло Дибала. Мохамед Камара увисна и аржентинският техничар с красиво изпълнение от въздуха прати топката в далечния ъгъл за 1:0!

Гостите отговориха малко по-късно, когато Миралем Сюлеймани беше изведен сам срещу Войсчех Счесни, но си затвори ъгъла. Крилото пусна пас към точката за дузпата, но Блес Матюиди с чудесна намеса изчисти. След четвърт час игра Федерико Бернардески стреля от дистанция, но Фон Балмос изби.

В 20-ата минута италианският национал намери Дибала на пеналта и нападателят засече от движение, но отново вратарят спаси. В 34-ата минута Юве удвои преднината си. Матюиди шутира от дистанция, Балмос не се намеси добре и при добавката Дибала нямаше как да сбърка, за да вкара втория си гол в мача!

Малко след подновяването на играта Бернардески изведе Дибала на чиста позиция. Той стреля по диагонала, но гредата го спря от хеттрик. Секунди по-късно аржентинският национал беше повален в  наказателното поле, но главният съдия от Русия Сергей Карасьов реши, че няма дузпа.

В 57-ата минута Дейвид фон Балмос създаде първата сериозна опасност за Йънг Бойс. Той отправи коварен изстрел по диагонала, който профуча на сантиметри от целта. В 68-ата минута Дибала вкара първия си хеттрик в Шампионска лига. Той се разписа след красива атака и подаване на Хуан Куадрадо успоредно на голлинията.

До края Камара от състава на швейцарците беше изгонен за втори жълт картон, а гол на резервата Мойс Кийн беше отменен заради засада.  



 
Ювентус – Йънг Бойс 3:0

Голмайстор: 3:0 Дибала (5, 34, 69)

Ювентус: Счесни, Бенатия, Бардзали, Бонучи, Куадрадо, Пянич (70-Кедира), Матюиди (46-Джан), Сандро, Бернардески, Манджукич (78-Кийн), Дибала
Треньор: Макс Алегри

Йънг Бойс: Фон Балмос, Шик, Камара, Фон Берген, Бенито, Саного, Феснахт (71-Асале), Соу, Бертоне, Сюлеймани (70-Нгамалеу), Оаро
Треньор: Жерардо Сеоане

Торино, "Алианц Стейдиъм"
Съдия: Сергей Карасьов (Русия)
Жълти картони: Бертоне, Саного, Камара (Йънг Бойс)
Червен картон: Камара 79’ (Йънг Бойс)