Италианският шампион Ювентус продължа да мачка в Серия "А" и записа своята осма поредна победа от също толкова кръга в елита на Италия.

Този път торинци надвиха Удинезе при гостуването си на стадио "Фриули" с 2:0, а головете за успеха бяха дело на Бентанкур и Роналдо, които бяха точни в 33-ата и 37-ата минути на мача.

Кристиано изтърпя наказанието си от Шампионската лига срещу Йънг Бойс и си почина, за да се завърне в игра за тима и да помогне за успеха. Освен това с представянето си той също така показа, че обвиненията в изнасилване не му влияят психически.

След успеха "бианконерите" са лидери в шампионата с 24 точки в актива си и са с 9 точки пред втория Наполи, който има мач по-малко. 


Като цяло срещата започна активно за гостите и в 20-ата минута Пянич направи голям пропуск, след като бе намерен непокрит на няколко метра от вратата, но ударът му премина в аут и така пропиля отличен шанс да даде аванс на тима си.

В 33-ата минута обаче Кансело намери Бентанкур пред малкото наказателно поле и последният с глава по безпощаден начин вкара кълбото в мрежата.

Малко след това стражът на Удинезе се намеси решително и в крайна сметка Юве стигна до корнер, а при неговото изпълнение, в 37-ата минута, Роналдо реализира. Манджукич намери португалеца, който с мощен удар от наказателното поле "препарира" вратаря на Удине.

След почивката темпото на игра леко поспадна и пет минути след подновяването Ласана можеше да застраши вратата на торинци, но в последния момент ударът му бе блокиран и в крайна сметка не се стигна до попадение.

В 70-ата минута пред Бернардески се откри страхотен голов шанс, но противниковият вратар успя да направи брилянтно спасяване след удара на италианския национал и така торинци не успяха да стигнат до класика.

Две минути след това Манджукич от страхотна позиция стреля, но топката премина покрай вратата. Малко след това Роналдо пробва удар, който обаче бе лесно спасен от противниковия вратар.

До самия край така и не паднаха повече голове.

УДИНЕЗЕ - ЮВЕНТУС 0:2
0:1 Бентанкур 33
0:2 Роналдо 37

Удинезе: Скуфет, Нюйтинк, Трост-Еконг, Ларсен, Самир, Бехрами (62 - Пусето), Де Пол, Мандрагона, Фофана, Барак (75 - Теодорчук), Ласана

Ювентус: Шчесни, Киелини, Бонучи, Кансело, Сандро, Матюиди (46 - Джан), Пянич, Бентанкур, Дибала (66 - Бернардески), Роналдо, Манджукич