Легендарният вратар Джанлуиджи Буфон за първи път призна открито защо през лятото напусна италианския хегемон Ювентус след 17 години вярна служба, включително и в Серия "Б".

В интервю за Tiki Taka той обясни, че към края на престоя му при "бианконерите" напрежението и стресът са започнали да го притискат. "Тогава почувствах, че е време да си тръгна. Спечелихме седем поредни титли, което е толкова изморително. И за мен беше време да кажа "достатъчно", заяви Буфон.

Той говори и за изненадващото привличане на Кристиано Роналдо от Реал Мадрид. Според вратаря, преди трансфера на петкратния носител на Златната топка, още играчи са обмисляли да напуснат "старата госпожа", защото се чувствали изчерпани след тоталната доминация на Ботуша. "И в клуба вероятно са усетили това. Единственият начин да съживят отбора беше купуването на Кристиано Роналдо", добави Буфон.

Той премине в ПСЖ като свободен агент, въпреки че съществуваше голяма вероятност да прекрати кариерата си. "Възнамерявах да играя още само при страхотно предложение от топ клуб. Нямаше да обърна внимание на оферта от екзотични първенства", добави Буфон.