Барселона подготвя оферта от 60 милиона евро за халфа на италианския хегемон Ювентус Родриго Бентанкур, съобщава Corriere dello Sport.

Според изданието, от "Камп Ноу" ще тестват "Старата госпожа" колко държи на новата си перла. Уругвайският национал би се вписал перфектно в стила на каталунците, но "бианконерите" едва ли ще се съгласят да го продадат с лека ръка.

Бентанкур кара втори сезон в Юве, след като беше купен от Бока Хуниорс за скромните 9,5 млн. евро. Сумата беше толкова ниска, защото преди това торинци позволиха на Карлос Тевес да се завърне без пари на "Ла Бомбонера".

В договора между Ювентус и Бока има клауза, която гласи, че латиносите ще получат 50% от сумата при следващ трансфер на Бентанкур. В момента италианците се опитват да я премахнат заради отличните игри на 21-годишния халф.

Той хвана с два ръце отворилия му се шанс след контузиите на Сами Кедира и Емре Джан и няма пропусната минута в последните 10 мача на Юве. Бентанкур вкара и първите си два гола за шампионите – 2:0 над Удинезе и 3:0 над Фиорентина, като и в двата случая откри резултата.