Шведската звезда Златан Ибрахимович не вярва, че преминаването на Кристиано Роналдо в Ювентус е предизвикателство.

Според ветерана "бианконерите" са голям клуб и петкратният носител на Златната топка е трябвало да отиде в по-малък отбор и да го отведе до славата, за да може да определи трансфера като смел ход.

Роналдо напусна Реал Мадрид през лятото в посока Торино за 117 милиона евро. При официалното си представяне той определи преместването си като предизвикателство и след това окуражи конкурента си за №1 на планетата Лео Меси да предприеме нещо подобно.

Преди сделката Юве спечели седем поредни титли на Италия и се превърна в доминираща сила. "Не казах, че трансферът не е голям", заяви Ибра пред DAZN, пояснявайки, че не е критикувал избора на португалската звезда.

"Казах, че не е предизвикателство да отидеш в един от най-добрите отбори в света, какъвто е Ювентус. Може би зависи какво искаш да кажеш, когато използваш тази дума. Но за мен тя означава да отидеш в по-слаб отбор и да го отведеш далеч. Това е предизвикателство", поясни шведът, който на Ботуша е играл за най-големите клубове Юве, Милан и Интер.