Италианският хегемон Ювентус постигна лесна победа с 3:0 над Фрозиноне в мач от 24-ия кръг на Серия "А", игран в Торино.

Още до 17-ата минута шампионите решиха изхода на спора, след като Пауло Дибала и Леонардо Бонучи се разписаха във вратата на "канарчетата". Това беше трети гол за аржентинеца през сезона в калчото и интересното е, че всички са отбелязани в първите 11 минути на срещите.

После Юве беше пълен господар на терена и след почивката Кристиано Роналдо вкара дежурното си попадение. Така торинци ще влязат в отлично настроение за гостуването в сряда на Атлетико Мадрид в първи 1/8-финален двубой от Шампионска лига.

В класирането "бианконерите" събраха 66 точки и дръпнаха с 14 т. пред Наполи, който в неделя приема Торино. Фрозиноне остава на предпоследната 19-та позиция с 16 пункта.


В центъра на защитата за Юве се завърнаха капитанът Джорджо Киелини и Леонардо Бонучи. Двамата лекуваха контузии и Макс Алегри заложи на тях, за да натрупат игрова практика преди гостуването на Атлетико Мадрид в Шампионска лига. Пауло Дибала, който започна последните три мача във всички турнири като резерва, излезе от 1-ата минута.

Мача стартираха още Родриго Бентанкур и Матия Де Шилио, който действа като ляв защитник в отсъствието на наказания Алекс Сандро. Атаката на Фрозиноне поведоха голмайсторът на отбора Камил Чиано и Даниел Чофани. Възстановеният Андреа Пинамонти остана на скамейката, отляво действа бившият футболист на "бианконерите" Кристиано Молинаро.  

Първият изстрел в мача изненадващо беше за гостите. Даниел Чофани засече с глава, но право в ръцете на Войсчех Счесни. И в следващата атака шампионите поведоха. Кристиано Роналдо подаде към Пауло Дибала, който с превъзходно изпълнение от дистанция матира вратаря за 1:0! 

По-късно португалският ас стреля от фаул от сериозно разстояние, но Марко Спортиело се беше пласирал добре и спаси. В 17-ата минута Юве удвои преднината си. Роналдо свали към Марио Манджукич, който засече с глава. Стражът на "канарчетата" изби, но при добавката Леонардо Бонучи изпревари Сами Кедира пред опразнената врата и вкара втория си гол през сезона в калчото!

Гостите отговориха секунди по-късно с опасен шут на Камило Чиано, който премина на милиметри покрай страничната греда. В средата на полувремето Роналдо отправи истински снаряд от около 35 м, но покрай целта. В 38-ата минута петкратният носител на Златната топка шутира от фаул, но в аут.

По-късно Юве получи голям проблем, след като Манджукич контузи ръката си. Тя беше превързана, но хърватският биткаджия на "Старата госпожа" не беше сменен, което е добър знак преди гостуването на Атлетико в Шампионска лига.

Втората част започна с натиск на торинци и Роналдо засече с глава, но над напречната греда. В 63-ата минута Кристиано все пак се разписа. Той получи отличен пас по земя от Манджукич и с едно докосване матира Спортиело за 3:0! Веднага след гола нападателят беше сменен от Федерико Бернардески, за да получи почивка преди визитата на "Уанда Метрополитано". 

До края не падна нов гол и Юве спечели срещата на ходом.  

Ювентус – Фрозиноне 3:0

Голмайстори: 1:0 Дибала (6), 2:0 Бонучи (17), 3:0 Роналдо (63)

Ювентус: Счесни, Де Шилио, Бонучи, Киелини (70-Касерес), Кансело, Кедира (81-Пянич), Емре Джан, Бентанкур, Дибала, Манджукич, Роналдо (64-Бернардески)
Треньор: Макс Алегри

Фрозиноне: Спортиело, Голданига, Саламон, Капуано, Дзампано (84-Паганини), Чибса (79-Гори), Вивиани, Касата, Молинаро, Чиано, Чиофани (58-Пинамонти)
Треньор: Марко Барони

Торино, ст.: "Алианц Стейдиъм"
Съдия: Антонио Гиуа
Жълти картони: Джан, Кансело (Ювентус); Саламон, Молинаро, Касата (Фрозиноне)