Защитникът на италианския хегемон Ювентус Леонардо Бонучи даде интервю за испанската преса. Поводът е утрешното гостуване на "бианконерите" на Атлетико Мадрид в първи 1/8-финален мач от Шампионска лига.

Опитният бранител говори по всички актуални теми – от интереса на Реал Мадрид към него, до напускането на Джанлуиджи Буфон, привличането на Кристиано Роналдо и скорошната си контузия.

За травмата:

"Как се чувствам? Добре съм, готов съм. Вече не изпитвам никаква болка. През последните две седмици работих усилено, денонощно с медицинския персонал. Буквално ден и нощ".

За Джорджо Киелини и Андреа Бардзали:

"Върнах се в Юве и BBC отново се събра. Нашата тайна е много проста: забавляваме се, обичаме да се защитаваме. Опитваме се да си помогнем един на друг. Всеки от нас успява да подобри силните страни на другия".

За Джанлуиджи Буфон:

"Бих ли искал да се изправя срещу него в Шампионска лига? По-скоро не. Джиджи е истински №1 на терена, но преди всичко е страхотен приятел. Израснах с него, странно е да гледам вратата зад мен и да не го виждам. В Юве все пак имаме късмет, защото Войсчех Счесни е сред най-добрите. При нас е и Матия Перин, който се развива много бързо".

За доминацията в Серия "А":

"Седем поредни титли и сега 13 точки преднина пред Наполи. Не е толкова лесно, колкото изглежда. Нивото на италианския футбол се повишава. Ще бъда честен. Имаше момент, в който Юве имаше прекалено голямо превъзходство над останалите. Преди мачове с Наполи, Интер и Милан чувствахме, че ще ги бием без проблеми, но сега не е така. През последните сезони Наполи измина дълъг път и ни накара да страдаме".

За Пауло Дибала и Кристиано Роналдо:

"Дибала ми се вижда по-зрял. Вече не се тревожи дали ще вкара гол или не. Работи за отбора и е това е важно. Още е млад и ще ни даде много в заключителната част на сезона. Когато Кристиано Роналдо пристигна, не бях щастлив, защото още бях в Милан и негов съперник. Извън шегите, той е находка за италианския футбол. Най-добрият играч в света дойде в Серия "А", което означава, че нашата лига отново е привлекателна. Възхищавам му се от гледна точка на неговата последователност и простота. Веднага се вписа в отбора и наистина бях изумен от начина му на работа. Всеки ден, преди и след тренировки, го намираме във фитнеса. И аз работя така, но има дни, когато няма да успеете. Но той винаги е там. Не спира, машина е. Можем само да му се възхищаваме".

За Шампионска лига:

"Дали целта ни е да я спечелим? Пристигането на Кристиано означава, че качеството на отбора ни се повиши. Искаме да спечелим Шампионска лига. Не можем и не трябва да крием това. Атлетико Мадрид е като Ювентус. Макс Алегри винаги казва, че трофеите се печелят от защитата".

За трансфер в Реал Мадрид:

"Вярно ли е, че съм отхвърлил тяхна оферта? Да, искаха ме и това беше повод за гордост и удоволствие. Означава, че съм работил добре през годините. Призивът на Ювентус и желанието да се върна вкъщи ме накараха да направя своя избор. За мен "бианконерите" са по-добри".