Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме рубриката ни "Фен зона".

В нея ще имате възможност всеки един от вас да напише/изкаже вижданията си по важен за него спортен/футболен въпрос. 

Сега е моментът да излеете мъката и възхвала за любимите си отбори и личности.

Днес публикуваме материал на Тома Иванов, който нищи треньорската драма в Ювентус.

Изпращайте вашите материали на info@gol.bg.

Четете всички новини за Юве тук 

Треньорският пост в италианския хегемон Ювентус е една от най-горещите теми през последните дни. Раздялата с Макс Алегри предизвика куп спекулации за негови заместници. Изброяват се много имена, сред които на Филипо Индзаги, Карло Анчелоти, Маурисио Почетино, дори и това на Жозе Моуриньо.

За момента за фаворити се очертават мениджърите на Манчестър Сити и Челси – Пеп Гуардиола и Маурицио Сари. Едва ли са много тифозите на "бианконерите", които предпочитат италианеца между двамата. Но няколко аргумента показват, че бившият треньор на Наполи ще е по-подходящ от испанеца.

Да, каталунецът има далеч по-голям опит в Шампионска лига и имиджът му е много по-бляскав. Но евентуално негово назначаване може да доведе до голямо напрежение в отбора в турнира на богатите. Така, както стана с привличането на Кристиано Роналдо. Фаворизирането никога не е плюс в подобни ситуации. Напротив...

Ефектът от назначаването на Сари в никакъв случай няма да доведе до същото положение. Освен това и италианецът е опитен специалист и изповядва близък до стила на Гуардиола футбол. А с настоящите играчи Юве има нужда от треньор, който обича атакуваща игра.

Друг плюс при Сари е италианската му кръв. Той познава до болка манталитета на Ботуша. И ще се разбира много по-добре с ръководството, отколкото Гуардиола. Пеп със сигурност ще настоява да получи огромна власт и да коли и беси в Торино. Една от причините, заради които "Старата госпожа" се раздели с Алегри.

Не е за пренебрегване фактът как испанецът ще се разбира с Кристиано Роналдо. И двамата са професионалисти до кокалите си, но неведнъж мениджърът на Манчестър Сити е изразявал своите пристрастия към Лео Меси.

Селекцията на Юве също е интересна тема. Очакванията са тя да бъде направена спрямо стила на игра на Роналдо. Сари със сигурност няма да има против това, докато Гуардиола обича той да избира футболистите според тактиката си. Примерите от "Камп Ноу", "Алианц Арена" и "Етихад" са безброй.

Едно е сигурно, "бианконерите" не трябва да допускат отново пренавитоста да им се отрази в Шампионска лига. А с Гуардиола може да се получи именно това. Очаква се през новия сезон Роналдо да бъде далеч по-добър, защото вече се вписа в отбора, селекцията ще се прави спрямо него, няма да го има и това огромно фаворизиране. Нещо, което несъмнено ще пристигне с Пеп.

Тома Иванов, специално за Gol.bg