Спортният директор на Ювентус Фабио Паратичи заяви, че новият треньор Маурицио Сари е бил първи избор пред италианския хегемон.

Имената на Пеп Гуардиола (Манчестър Сити) и Маурисио Почетино (Тотнъм) също бяха силно свързвани със "Старата госпожа". "Той беше абсолютният ни първи избор. Не знам какво казахме, за да го убедим да дойде. Може би просто е почувствал, че наистина го искаме", заяви Паратичи на пресконференцията при представянето на Сари.

"Стилът на футбола не беше от основно значение при избора. Спряхме се на Маурицио, защото чувствахме, че е най-правилният човек за поста след раздялата с Макс Алегри. Двамата са различни специалисти с различни характеристики. Сари показа, че може да печели във Висшата лига и в Европа, така че е правилният човек", добави спортният директор на торинци.

Относно информациите за завръщане на Пол Погба и подписване с Адриен Рабио, Паратичи заяви: "Погба е играч на Манчестър Юнайтед. Той израсна при нас и го обичаме, но е футболист на друг клуб".

"Към Рабио има голям интерес. Не говорим само с него, имаме и други идеи. Ще ги обсъдим с Маурицио и ще се опитаме да направим правилните трансфери за отбора", добави Паратичи.