Италианският хегемон Ювентус има голям проблем за решаване. Шестима от футболистите на "Старата госпожа" трябва да бъдат оставени извън състава за Шампионска лига, тъй като групата на Маурицио Сари е прекалено голяма.

"Намираме се в трудна ситуация, почти срамна. Но трябва да оставим шест играчи на много високо ниво без картотека. Трябва да разрешим този проблем", призна и самият Сари.

Според Tuttosport имената на шестимата състезателите вече са ясни. Сред тях попада вратарят Матия Перин, който не влиза в плановете на Юве, но контузия провали преминаването му в Бенфика. Лука Пелегрини ще се завърне като преотстъпен в Каляри, докато Даниеле Ругани е с единия крак в Рома. Завърналият се от наем от Фиорентина Марко Пяца също няма да бъде картотекиран.

Последните две имена са на Блес Матюиди и Марио Манджукич, които миналото лято стигнаха до финала на световното първенство с Франция и Хърватия. Първият не влиза в плановете на Сари, още повече, че тактикът е решил да задържи Сами Кедира. Германецът даже беше изваден от трансферната листа.

Манджукич пък ще бъде жертван заради наличието на Пауло Дибала и Гонсало Игуаин, за които така и не се намериха купувачи до момента.

Припомняме, че максималният брой картотекирани играчи за Шампионска лига от списък "А" е 25. Крайният срок за подаване на списъка към УЕФА е 2 септември, когато затваря и трансферният прозорец.