Голмайстор №1 в историята на най-титулувания италиански клуб Ювентус – Алесандро Дел Пиеро, коментира последните скандали с Кристиано Роналдо в Торино.

Петкратният носител на Златната топка не скри недоволството си от смените в мачовете с Локомотив Москва (2:1) и Милан (1:0), което породи сериозни полемики на Ботуша. Треньорът Маурицио Сари се опита да замаже случая с контузия на 34-годишния нападател, но след това той се развихри за Португалия в евроквалификациите.

"Да напуснеш стадиона преди края на мача не е красиво, не отговаря на класата на Роналдо. Този жест не беше позитивен, но по-важно е поведението му всеки ден на тренировките. Кристиано е страхотен професионалист и съотборниците много го уважават. Той вкарва по-малко голове, отколкото в Испания, но всеки сезон е различен. Освен това в Италия се обръща повече внимание на защитата и тактическата подготовка", заяви Дел Пиеро.

Легендата каза още, че е останал изненадан от треньорската рокада през лятото и не е очаквал Сари да поеме Юве заради миналото му с Наполи. "Очаквах и по-друг начин да се осъществи раздялата с Макс Алегри. Той постигна много успехи", добави иконата на "старата госпожа".

Накрая Дел Пиеро защити Матайс де Лихт от критиките, които получава след трансфера си от Аякс в Юве. "Имам вяра в него. Притежава огромен потенциал и с всеки мач играе все по-добре", завърши Дел Пиеро за холандския национал, който при съботната победа с 3:1 над Аталанта в Бергамо се представи блестящо.