Мауруцио Сари е бил приоритетна цел пред италианския хегемон Ювентус за нов треньор, а преди това клубът се е бил разбрал със Синиша Михайлович да застане на поста. Това разкри спортният директор на "бианконерите" Фабио Паратичи в интервю за Tuttosport.

Той каза, че му е станало много приятно отново да види сърбина на пейката, въпреки че продължава да се бори с левкемия и вече премина през три курса химиотерапия. "Почувствах облекчение. Знаех, че Синиша е воин, сега получих потвърждение. И признавам, беше много, много близо да стане треньор на Ювентус, но няма да разкрия кога точно", добави Паратичи относно настоящия наставник на Болоня.

През лятото шампионите търсиха заместник на Макс Алегри и спряганите имена бяха на Сари, Пеп Гуардиола и Маурисио Почетино. Предполагаше се, че италианецът е бил на последно място в списъка от тримата, но Паратичи каза, че това не е вярно.

"Показа ни качествата си в Наполи, където ни създаде много трудности. Отборите му винаги играят страхотен футбол. Отиде в трудна среда като Челси и Висшата лига. За чужденец това не е лесно, там футболът е много различен. Но завърши на 3-то място и спечели Лига Европа. Тези две неща ни накараха да го считаме за идеалния треньор за Юве от самото начало. Той беше първият ни избор", добави Паратичи.