Ювентус удари с 2:1 Рома на "Олимпико" и направи важна крачка към поредната си шампионска титла в Италия.

"Старата госпожа" дръпна с две точки на Интер и вече има 48 пункта, след като в събота "нерадзурите" се издъниха при домакинството си на Аталанта - 1:1.

Рома пък записа втора поредна шампионатна загуба и с 35 точки дели заветното четвърто място именно с бергамаските.

Головете за Ювентус набутаха Мерих Демирал (3) и Кристиано Роналдо (10 - дузпа). Точен за Рома отново от дузпа бе Диего Пероти (68). 


Ювентус започна лудо мача и още в началото разнебити Рома. "Старата госпожа" притисна здраво "вълците" и логично стигна до гол в третата минута.

Тогава Пауло Дибала центрира от пряк свободен удар и Демирал опъна мрежата на домакините за 0:1. Това обаче не бе всичко и само седем минути по-късно Юве вкара още едно попадение.

Жордан Верету направи безумна грешка, след което повали Дибала в пеналта и последва дузпа за гостите. Зад топката застана Роналдо и вкара за 0:2.

Тези два гола стреснаха "вълците" от Рим и те изнесоха играта в по-предни позиции. Така се стигна до 18-ата минута, когато Рома можеше да намали, но Пелегрини пропусна от чиста позиция.

Домакините продължиха да атакуват и да търсят мрежата на Юве, но точно тогава неприятна контузия Николо Дзаниоло, който дори бе изнесен на носилка от терена.

Това се отрази негативно на Рома и до края на полувремето "вълците" така и не стигнаха до чисто голово положение. Малко преди побивката пък Роналдо се отчете с пропуск.

Втората част започна с атаки за Рома, но домакините нямаха шанс за гол, като пред вратата на гостите неточни бяха Джеко и Юндер. В тези минути гостите основно се защитаваха и трудно минаваха центъра на терена.

Малко след един час игра Един Джеко прати топката в гредата, след което последва и удар с глава на Юндер, който бе блокиран с ръка от Алекс Сандро.

Последва преглеждане на ситуацията чрез ВАР и се стигна до дузпа и за Рома. Зад топката застана Диего Пероти и вкара за 1:2. Юве отговори с положение за Роналдо, но той стреля с глава в аут.

В 78-ата минута гостите вкараха чрез Гонсало Игуаин, но попадението му бе отменено поради засада. До края Юве удържа преднината си и записа важна победа в битката с Интер за шампионската титла.

Рома - Ювентус 1:2

Голмайстори:

0:1 Демирал (3)
0:2 Роналдо (10 - дузпа)
1:2 Пероти (68 - дузпа)

Рома: Лопес, Флоренци, Смолинг, Манчини, Коларов, Диавара, Верету, Дзаниоло, Пелегрини, Пероти, Джеко

Ювентус: Шчесни, Куадрадо, Демирал, Бонучи, Сандро, Рабио, Пянич, Матюиди, Рамзи, Дибала, Роналдо