Ювентус се класира за 1/4-финалите за Купата на Италия, след като победи по категоричен начин Удинезе с 4:0 в среща, която се игра на стадион "Алианц Стейдиъм" в Торино.

"Бианконерите" доминираха през целия мач и бързо дръпнаха в резултата, след като Гонсало Игуаин (16') се разписа, а Пауло Дилаба (26') бе точен от дузпа малко по-късно. През втората част домакините продължиха с добрата си игра, като Дибала (57') се разписа за втори път, а Дъглас Коща (61') оформи крайния резултат, след като също бе точен от бялата точка.

Двубоят започна добре за домакините, които поеха инициативата и започнаха да търсят пролуки в защитата на Удинезе, но до интересни положения пред вратата на Андраде Николас не се стигаше.

Все пак усилията на "бианконерите" бяха възнаградени в 16-ата минута. Пауло Дилаба и Гонсало Игуаин размениха подавания пред наказателното поле, които завършиха с извеждащо подаване към тарана нападател, който запази хладнокръвие и се разписа.

В 20-ата минута торинци можеха да удвоят преднината си. Федерико Бернардески шутира от пряк свободен удар от средно разстояние, но топката прелетя на сантиметри встрани от лявата греда.

В 26-ата минута Бернардески излезе очи в очи с Николас и вратарят го повали на земята. Съдията Джанлука Аурелиано не се поколеба и посочи бялата точка. Дибала се нагърби с отговорността и не сгреши - 2:0.

В 41-ата минута Родриго Бентанкур получи добро подаване на границата на пеналтерията и с отсечен удар прати топката към десния ъгъл. Николас се хвърли и парира, а топката се отби от ръкавиците му и срещна гредата. Така първото полувреме завърши без повече голове.

В 54-ата минута Игуаин прати топката във вратата. Голът му обаче бе отменен заради засада.

Само 3 минути по-късно нападателят пусна хитър пас към Дибала на границата на наказателното поле. Аржентинецът шутира и прати топката в горния ляв ъгъл на вратата.

В 60-ата минута Брам Наутинк игра с ръка в начазателното поле и съдията Аурелиано посочи бялата точка за втори път в мача. Този път Дъглас Коща застана зад топката и също бе точен - 4:0.

В 85-ата минута Точен пас на ръба на пеналтерията беше добре овладян от Хуан Куадрадо, който шутира инстинктивно към вратата. Топката обаче премина на сантиметри встрани от дясната греда.

Ювентус - Удинезе 4:0

Голмайстори: Гонсало Игуаин (16'), Пауло Дилаба (26'д.,57'), Дъглас Коща (61'д.)

Ювентус: Буфон, Данило, Де Лихт, Ругани, Алекс, Рабио (Рамзи 71'), Бернандески, Бентакур, Коща (Куадрадо 63'), Дибала (Пяца 75'), Игуаин
Треньор: Маурицио Сари

Удинезе: Николас, Опоку, Де Майо, Наутник, Уолъс (Фофана 76'), Барак, Яяло, Тер Авест, Сема (Ларсен 62'), Несторовски, Теодорчик (Лазаня 46')
Треньор: Лука Готи

Торино, стадион "Алианц Стейдиъм"
Съдия: Джанлука Аурелиано
Жълт картон: Наутинк (Удинезе)