Ръководството на италианския хегемон Ювентус няма намерения да връща на тифозите парите, дадени за билети за дербито с Интер от 26-ия кръг на Серия "А", твърди La Gazzetta dello Sport.

Големият сблъсък и още пет мача от калчото ще се играят без фенове заради коронавируса, който вилнее в северните части на Ботуша.

Според авторитетното издание, "бианконерите" са заработили 3 милиона евро от продажбата на пропуски за сблъсъка с "нерадзурите". Шефовете на клуба считат, че не е редно да губят финансови постъпления заради решение на Италианската футболна федерация.

Това е в съответствие с настоящите правила на клуба, но от антимонополните власти възнамеряват да разгледат ситуацията. От своя страна Интер вече започна да възстановява средствата на тифозите си.

В Италия от доста време тече скандал за неправилна продажба на пропуски. Девет клуба, сред които Юве, Интер и Милан, не дават гаранция за обезщетение при отлагане на мачове или за провеждането им при закрити врата, какъвто е сегашният случай.

Вижте пълното класиране в Серия "А"

Юве посреща Интер в неделя от 21.45 часа наше време. Преди дербито шампионите са лидери с 60 точки, а миланци заемат 3-то място с 54 т. и мач по-малко.