Треньорът на италианския хегемон Ювентус – Маурицио Сари, похвали Наполи преди финала между двата отбора за Купата на страната.

Мачът ще се играе утре от 22.00 часа наше време на стадион "Олимпико" в Рим. Спецът преследва първи голям трофей в родината си и това беше една от основните теми на днешната му пресконференция.

Сари обясни, че е печелил промоции на по-ниските нива във футбола на Апенините и е категоричен, че това не бива да се подценява. "Там също е много трудно. На всички е ясно, че имаме желание да печелим големи турнири", добави Сари.

Той похвали и Наполи, който победи Юве с 2:1 в последния мач между двата отбора. На 1/2-финалите пък южняците елиминираха Интер след 1:0 на "Джузепе Меаца" и 1:1 на реванша на "Сан Паоло". През зимата възпитаниците на Дженаро Гатузо стигнаха и до 1:1 с Барселона у дома в първи 1/8-финал от Шампионска лига.

"Това е труден за побеждаване отбор, с който трябва да се справим. Наполи знае как да играе на високо ниво. Още не съм решил на какъв състав да заложа", добави Сари.

Относно кадровите проблеми, той заяви, че Аарън Рамзи и Гонсало Игуаин почти сигурно са аут за финала. "За Гонсало чакаме резултати днес, но не мисля, че ще имаме добри новини. Не е тренирал нормално. Рамзи проведе 20-минутно занимание наравно с останалите. Това бяха първите му по-големи натоварвания. Тази вечер ще говоря с лекарите и ще преценим", завърши Сари.