Италианецът Делио Роси работи за себе си в Левски и може да създаде сериозни финансови проблеми на клуба. Това заяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла.

Той многократно е хвалил тактика пред нашата медия, но сега каза, че в последно време работата му е започнала да прави лошо впечатление. Причината за това е, че двама спортни директори напуснаха "Герена" – Даниел Боримиров и Асен Букарев, и отборът играе безобразно.

"Смятам, че той има общо с тръгването им, за да може сам да прави трансферите. Работи за себе си, като води разни играчи. После ще напусне, но футболистите остават и ще им се плащат заплати без да играят. Един Антони Белмонт беше взет по негово настояване, но даже не попада в групата. Това ми напомня на ЦСКА при "Титан". Роси прави бизнес на гърба на Левски и искам да отправя призив към ръководството на клуба да се замисли върху това. Без спортен директор е все едно да строиш сграда без архитект", обясни Майкъла.

Относно гостуването на Ботев той прогнозира равенство или победа за гостите и добави, че пловдивчани са изиграли най-слабия си мач в миналия кръг, когато бяха разбити с 1:4 от ЦСКА в София. "Голямата цел там е стадионът, което е похвално. Познавам лично Георги Самуилов, отличен бизнесмен е и съм сигурен, че ще успее да го построи. Проектът е страхотен, има търговски площи, но и държавата трябва да помогне, примерно да финансира осветлението. После всички инвестиции ще се възвърнат", завърши Майкъла.