ЦСКА трябва значително да подобри играта си в центъра на защитата в днешното дерби с Левски, за да не допусне нова загуба от "сините". Това заяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла преди мач №1 у нас.

Легендарният бранител на "червените" е на мнение, че между Николай Бодуров и Божидар Чорбаджийски няма синхрон, което е основната причина за поражението с 0:2 от големия съперник в първа 1/2-финална среща за Купата на България. "Проблемът се видя още в Разград, където паднахме 2:3. В тези двубои позволихме на централните нападатели на Левски и Лудогорец да ни вкарат по два гола (б.р. - Серджиу Буш и Якуб Шверчок). Те не само се разписаха, но това стана от малкото наказателно поле, което е недопустимо", добави Майкъла.

Той допълни, че иска победи над Левски и Лудогорец, а не да гледа как "червените" мачкат Верея. "Вадим нож на умряло куче! Сега е мачът на истината, който може да върне ЦСКА в играта. Една победа ще даде голям психологически импулс и за реванша за Купата. Не ми харесва как играем пролетта и днес ще ни е тежко, но няма как да не заложа за наша победа", прогнозира Илиев.

Той се съгласи с изказването на треньора на "армейците" Стамен Белчев, че дербитата се печелят с три основни компонента: дисциплина, търпение и желание. "Дори и ЦСКА да остане без титла и купа, най-важната задача е изпълнена – участие в Европа. Там са мачовете на истината, големите пари", завърши Майкъла.