Левски и ЦСКА ще спечелят мачовете си от 8-ия кръг на Първа лига. Това прогнозира анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла по повод подновяващото се първенство след паузата за национални отбори.

"Сините" имат трудно гостуване на Локомотив в Пловдив, където не са печелили в пет поредни срещи – 2 загуби и 3 равенства. "Но сега ще прекъснат тази серия. Славиша Стоянович пасна идеално в Левски и отборът играе добре. Ще е трудно, но Левски ще победи", сигурен е Илиев.

Успехът на ЦСКА при домакинството на Черно море също не подлежи на съмнение, смята Илиев. Той обаче добави, че "моряците" играят успешно на "Българска армия" и "червените" трябва да дадат 100% от себе си, за да спечелят.

И в думите му има резон, защото при последната си визита в Борисовата градина, варненци си тръгнаха с точка след 0:0. А през този сезон отборът на Илиан Илиев е единственият у нас, който не загуби от Левски след 2:2 на "Герена".

Относно това Майкъла заяви: "Трябва да ги бием! Стига компромиси". Играем добре и тепърва идват тежките дербита", каза той, визирайки сблъсъка със "сините" на 29 септември.

За Славия – Ботев той даде прогноза Х/2, същото стори и за големия сблъсък от Втора лига между Монтана и Царско село.

"Да не забравяме и Арда. В Кърджали взеха много добър треньор в лицето на Стойчо Стоев. Въобще, във втория ешелон е много интересно", завърши Майкъла.