Бившият международен съдия Детелин Баялцалиев направи анализ специално за Gol.bg на представянето на главния рефер Владимир Вълков във Вечното дерби между Левски и ЦСКА (1:0).

Мач №1 у нас предизвика куп полемики заради изгонването на Едвин Джеси в края на първото полувреме и автогола на Стивън Перейра. "Червените" имат претенции, че при него Паулиньо е извършил нарушение срещу Иван Турицов.

Ето какво каза Детелин Баялцалиев специално за нашата медия:

"Проблемът тръгна още с назначаването на съдията. Да му мисли Съдийската комисия. Тези неща сме ги обсъждали многократно на семинари. За подобни мачове трябва да се викат международни рефери с опит. Този арбитър беше неадекватен, беше си глътнал граматиката. Още в 60-ата минута започна да си гледа часовника кога да свири край на дербито. Опропастявал е и други двубои. Няма психика".

"Относно червения картон на Едвин Джеси – 50% ще кажат, че има и 50%, че няма. Всеки има своите аргументи. Положението наистина е спорно, но можеше въобще да не се стигне до него. В тази ситуация се свири нарушение на Иван Горанов за задържане, показва му жълт картон и всичко приключва. Слаб съдия, който не знаеше какво се случва".

"При автогола на Стивън Перейра имаше фаул на Паулиньо срещу Иван Турицов. Но това не е ключовият момент. Ако защитникът беше изчистил, въобще нямаше да има полемики. Щеше да е съвсем друго, ако си беше вкарал автогол заради нарушение на Станислав Костов срещу него. И да беше свирен фаул на Паулиньо, не се знаеше после какво щеше да стане".