Време е Левски да се събуди. Това заяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла по повод предстоящото дерби на "сините" срещу Лудогорец.

26-кратния шампион на България гони задължителна победа, за да се върне в борбата за титлата. И точно преди важния сблъсък Георги Дерменджиев има сериозни кадрови проблеми в защита. Наказани са Живко Миланов, Нуно Рейш и Луис Нганиони, а Седрик Унтонджи до последно е под въпрос заради контузия.

Вижте класирането в Първа лига

Давид Яблонски и Милош Цветкович бяха отстранени от първия отбор, което може да даде шанс за изява на Деян Иванов. "Това няма голямо значение за Левски. Всички футболисти са равностойни. Ще е добре да играе някой юноша. Ръководството постъпи правилно с Яблонски, Цветкович и Жерсон Кабрал", заяви по този повод Майкъла.

Относно прогнозата си, Илиев заяви, че очаква равен или победа за раздгрчани. "Наскоро Лудогорец смаза Левски в София, но спечели само с 2:0. Стана ми жал. Едните играха футбол, другите гледаха отблизо и си водиха записки. Все пак сега "сините" могат да измъкнат равен, което ще е добре дошло за ЦСКА. Ние няма да сбъркаме срещу Берое. Очаква да спечелим с 3 гола разлика. Любо Пенев преобрази отбора за отрицателно време", прогнозира Илиев.

За представянето на Лудогорец, той каза, че е време "орлите" да се стегнат, защото изпускат титлата. "От началото на годината имат общо 1,5 добри мачове. Срещу Левски в София и срещу ЦСКА (0:0) за първенството през второто полувреме. Но каквито и резултати да се получат, Лудогорец си остава светлинни години напред. Тъжно ми е, че го казвам, но те са за пример за Левски и ЦСКА. База, тренировки, възстановяване, храна, витамини.. Трябва да служат за еталон. Победите ни над тях няма да решат проблемите", завърши Майкъла.