14-годишният защитник Валентин Антов записа името си в историята на ЦСКА. Роденият на 9 ноември 2000 г. бранител стана най-младият футболист записал официален дебют за армейците и най-младият капитан – носи лентата в продължение на 25 минути в мача със София 2010 (4:1) за купата.

Антов е в школата на червените от 7 години и в този период бележи впечатляващ напредък. А футболният ген е заложен в него – племенник е на Анатоли Нанков. През последните 2-3 години под ръководството на своя треньор Антон Димитров-Пирожката Антов се оформи като един от най-ярките таланти в школата на ЦСКА.

Той е лидер и централен защитник на набор 2000 г. Но освен това е и сред основните реализатори на тима. Вальо бележи изключително често, като ударът му с глава се оказва смъртоносен за редица отбори.

Само през миналия сезон вкара 8 попадения, като едно от тях бе в дербито с Левски – при 1:0 на изкуствения терен на „Герена”. Записа и немалко участия за по-големия набор до 17 г. Бе викан и в дубъла.

През това лято Антов започна тренировки с мъжете, след като бе призован от Христо Янев, получи и игрови минути в контролите. За да се стигне до датата 19 август 2015 г., когато той бе избран за титуляр в срещата със София 2010.

14-годишният бранител се понрави с изявите си и дори се разписа, но бе в засада и голът не бе зачетен. Антов може да играе и като вътрешен халф, дори е бил използван на върха на атаката.

Иначе Вальо е запален фен на Челси, а любимецът му е Франк Лампард. Учудващо, той не е избрал Джон Тери. А двамата със защитника на лондончани си приличат по едно – често бележат голове...

Материал на "Тема спорт"