Още по темата

 

Бомби, кръв, жертви - не, това не е война, нито предвоенна обстановка. Това е просто един мач. Дерби. ЦСКА - Левски. Фенове, ултраси, хореография, забавление, футболно зрелище. Това са стандартите, които изникват в съзнанието ни, когато предстои сблъсък на два гранда, нали? Уви обаче...ден по-късно никой не говори за футбол, а за кървавия инцидент, белязал двубоя на националния стадион "Васил Левски".

Вторият мач между "червени" и "сини" от серията през април остави горчив привкус у всички ни, които бяхме на стадиона. Резултатът от него и показаното от футболистите на терена вече нямат никакво значение. Нищо вълнуващо. И как да бъде иначе когато посред нощ лекари се борят да спасят зрението на една жена.

Една жена, която просто е вършела служебните си задължения. Една жена, която с нищо не е провокирала нечия агресия. И всъщност тук няма значение, че тя е полицай. Няма значение, че е жена. Защото тук става дума за човешко същество и нечовешко поведение отсреща. 

"Господа", няма нищо мъжкарско в това да хвърляте бомби, да чупите, удряте или проявявате каквато и да било агресия. Това е слабост! Утре на мястото на тази жена, ще бъдете вие. И тук няма значение кой отбор "подкрепяте". Защото този отбор може и без вас.

Вие не допринасяте с нищо за развитието на футболната игра, нито пък за хубавите фенски емоции по трибуните. Вие, "господа", пречите и е крайно време да бъдат взети адекватни мерки срещу такива като вас! 

Футболът е магия - не я разваляйте, а я изживявайте!

Коментар на Ваня Симонска, Bulgaria ON AIR