Лудогорец приема ЦСКА Москва в четвъртък в първи мач от група "Н" на Лига Европа, където се намират още Еспаньол и Ференцварош.

Логично, руските медии започват да обръщат все по-голямо внимание на предстоящия двубой в България. Порталът Prostoprosport.ru е написал обширен пътеводител за феновете на гостите, които искат да посетят срещата. В него се отбелязва, че 1 лев е равен на 37 рубли и са дадени множество варианти за пътуване до Разград, забележителностите на около, хотели и т.н.

Една част от материала е озаглавена: "Какво да пием?". Подчертава се, че гостите не трябва да консумират вода от чешмата, защото нейният състава е необичаен за руснаците. Също така пише, че е желателно да се пробва българската бира и са изброени няколко от най-популярните марки. "Цената на една бутилка е около 45 рубли", проучили са от Prostoprosport.ru.

Обърнато е внимание още на родните вина, мастика и най-вече на ракията: "Тя е чудесен подарък, който можете да донесете вкъщи. Това е мека напитка, но силно алкохолна, аналог на брендито. Има от грозде, слива, круша, кайсия, пъпеш", пишат от изданието. Обърнато е внимание и на българската кухня, за която се споменава, че е проста, но много вкусна. "Напомнят на руската, но леко променена. Не се колебайте да хапнете пълнени чушки", препоръчват от сайта.

Споменава се, че в Разград официалният език е български и по-голямата част от местното население знае и руски. "Това ще накара феновете да се чувстват като у дома си. И точно заради това трябва да се въздържате от използването на нецензурни думи: всеки ще ги разбере", пишат още от там.

Текстът завършва за керамични съдове и розово масло, за които е препоръчано да бъдат купени като сувенири и подаръци. "За ядене можете да донесете краве сирене, лютеница, пушени колбаси (суджук, луканка, сушеница), шарена сол и др.", препоръчват от  Prostoprosport.ru.