Сребърната медалистка от олимпиадата в Рио де Жанейро 2016 Мирела Демирева записа нов страхотен успех този сезон в скока на височина. Българката постигна първа победа в турнирите от Диамантената лига с резултат от 1.94 метра в мароканската столица Рабат.

Припомняме, че на 10 юни Демирева преодоля 2.00 метра от третия си опит на турнира от Диамантената лига в Стокхолм, регистрирайки най-добрия скок в кариерата си. Българката обаче остана втора в шведската столица, докато в Рабат триумфира с по-слаб резултат.

Демирева сложи край на невероятната серия на световната шампионка Мария Ласицкене, която имаше 45 поредни победи от 2016 година насам. Рускинята преодоля само 1.90 метра и остана трета в крайното класиране след втората Юлия Левченко. Украинката скочи 1.94 метра, но от втория опит, а Демирева го направи от първия, което ѝ осигури успеха. Тя се пробва и на 2.02 метра, но направи три неуспешни опита. Така Ласицкене продължава да води в ранглистата за сезона с най-добър резултат от 2.04 метра.