Динамо Букурещ е съгласен да пусне нападателя си Ривалдиньо в Левски, но в замяна на това иска полузащитника на сините Нелуц Рошу.
 
Това засега бави, а може и да откаже „сините” от привличането на бразилския нападател, който е син на легендата Ривалдо, пише "Тема спорт".
 
На „Герена" са очаквали играчът да пристигне като свободен агент. Той не започна подготовка с Динамо, а клубът му го постави в трансферната листа. Ривалдиньо е останал доволен от предложения му от сините контракт, но засега не успява да се разбере с настоящия си тим.
 
Ривалдиньо е роден на 29 април 1995-а. Високият 186 сантиметра нападател започва кариерата си в Можи Мирим, като през 2015/16 е в португалския Боависта. За този клуб обаче изиграва един-единствен шампионатен мач.
 
След това се пробва в Пирачичаба, от който преминава в Интернасионал Порто Алегре. Не записва обаче двубой в бразилската Серия А. Затова е пратен във втородивизионния Пайсанду.
 
След 8 мача, в които вкарва 1 гол, той отново пристига в Европа. В началото на 2017-а подписва контракт с румънския Динамо. През пролетта е на терена в 11 срещи за първенство, като бележи две попадения.
 
През есента на 2017/18 в 21 мача реализира 4 гола. Най-впечатляващият от тях е в мрежата на Атлетик Билбао - в среща в Лига Европа той е точен за 1:1 в Букурещ.
 
Нелуц Рошу пък не попада в плановете на Делио Роси. От Левски обаче искат да го дадат под наем за пролетта, а през лятото да продадат 24-годишния полузащитник. В момента той тренира със сините в Малта.