Левски победи с 2:1 четвъртия в малтийското футболно първенство Гзира Юнайтед в последната си контрола от зимния подготвителен лагер. "Сините" пътуват за София утре, а в събота ще представят новите попълнения и техните съотборници по време на приятелски мач със Сливнишки герой.

Очаквано, Левски беше далеч по-активният отбор и мачът се играеше предимно в половината на Гзира. Голът за "сините" падна в 21-та минута, когато Филипе Нашименто записа втората си асистенция за отбора, макар и в неофициални мачове. Той изпълни пряксвободен удар с цел Давид Яблонски и чехът засече топката във вратата на малтийците. Минути по-късно тази комбинация беше повторена, но този път защитникът не беше точен.

Гзира успя да изравни с единствения си удар. Отбраната на Левски закъсня след нарушение в половината на българите и топката в крайна сметка се озова в Амаду Самб, който се разписа с глава за 1:1. Ударът на нападателя не беше силен и беше в центъра на вратата, но беше от близко разстояние и Божидар Митрев не успя да се намеси.

Левски поведе отново в 52-та минута с първия гол на Филипе Нашименто за "сините". Той падна след индивидуална проява на новото ляво крило Паулиньо, който дриблира между четирима бранители на Гзира и беше фаулиран, когато се откъсна сам срещу вратаря. Португалският халф беше точен от отсъдения наказателен удар.

Последва нова ситуация за гол за Левски и отново в нейната основа беше Нашименто. Той получи пас пред наказателното поле, освободи се с едно докосване от персоналния си пазач и стреля силно, но вратарят на Гзира улови топката.

В края на срещата Милош Цветкович получи контузия, след като беше ударен от Жорди Гомес.

Левски - Гзира Юнайтед 2:1 

Голмайстори: 1:0 Давид Яблонски 21, 1:1 Амаду Самб 37, 2:1 Филипе Насименто 52-дузпа

Съставът на Левски: Божидар Митрев, Милош Цветкович (78-Ивайло Найденов), Давид Яблонски, Холмар Ейолфсон (67-Георги Ангелов), Иван Горанов, Роман Прохазка, Васил Панайотов (53-Жорди Гомес), Филипе Нашименто (80-Илия Юруков), Антонио Вутов (46-Станислав Иванов), Станислав Костов и Паулиньо (74-Мартин Петков)
 

<iframe frameborder="0" width="480" height="270" src="//www.dailymotion.com/embed/video/x6eac7q" allowfullscreen allow="autoplay"></iframe>