Полицайката, която пострада при вчерашното дерби между "Левски" и ЦСКА, остава в ИСУЛ. Тя се е намирала в един от входовете на стадиона заедно със свои колеги, когато била уцелена с бомбичка. След инцидента стана ясно, че съществува опасност да загуби зрението на едното си око. 

Доц. Борислав Кючуков от Очната клиника в ИСУЛ, който е оперирал 24-годишната жена, застана пред камерата на Bulgaria ON AIR, за да даде повече подробности за състоянието ѝ.

"Беше приета снощи към 22-22:30 ч. с тежка травма на дясното око - голяма входна рана на роговицата от 7-8 мм. Такива пациенти са чести в нашата клиника. В рамките на 2-3 часа тя беше в операционната. Зашихме раната на роговицата, екстрахирахме чуждото тяло, то се оказа едно стъкло".

"Това стъкло беше наранило лещата, наложи се да премахнем и нея. Важното е, че задната капсула на човешката леща е запазена в по-голямата си част, така че на втори етап има къде да се имплантира вътреочна леща", обясни доц. Кючуков.

Предстои да бъде направена втора операция на жената. Тя няма да изгуби зрението си, но това на дясното око няма да бъде равностойно на това на лявото. 

"Очаквам тя да има добро зрение, предстои продължителен възстановителен период. Пълно възстановяване ще има от 4 до 6 месеца", уточни доц. Кючуков. В ИСУЛ беше приет и още един ранен от бомбичката полицай, но с по-незначителни наранявания по лицето. Той е бил изписан от болницата още снощи.