Мачът на Левски срещу Верея ще се превърне в нещо като шанс за доказване на футболистите на сините, които по-рядко играят през пролетта. Двубоят срещу шестия в класирането е утре от 15:00 часа на „Герена" и ще бъде предаван пряко по Диема спорт.

Серджиу Буш и Габриел Обертан ще бъдат наказани за срещата. В дербито срещу ЦСКА (2:2) първият бе изгонен, защото блъсна с ръце при спряла игра Жеферсон. французинът пък си изкара пети жълт картон от началото на кампанията. Правата му ще бъдат спрени за една среща, докато Буш може да бъде санкциониран за две или три.

Срещу старозагорци почивка ще получи Давид Яблонски. Чехът се оплака от умора след дербито в сряда. Освен това той има 4 жълти картона на сметката си и при нов ще бъде наказан. Затова Делио Роси няма да рискува с пускането му в игра. Очаква се вместо него да започне Аймен Белаид, който вече е възстановен от контузия в кръста, пише "Тема спорт".

Тунизиецът се завърна на „Герена" малко преди Нова година - подписа договор, след като изкара кратък пробен период. Той обаче се превърна в пълно разочарование. Делио Роси му гласува доверие само веднъж - при 3:2 над Черно море на "Тича". Тогава обаче Белаид сбърка и при двете попадения в мрежата на сините. След това той не попадаше в групата за мачовете.

Очаква се в атака срещу Верея да играе Станислав Костов. А в халфовата линия да действат Васил Панайотов и Жорди Гомес. Те обаче също висят с жълти картони.