Адвокатът на Йордан Исаев – фенът на Левски, който уцели полицайката Гергана Зашева с бомбичка, Васил Крумов, коментира инцидента. Той заяви, че клиентът му в никакъв случай не е искал да уцели човек, а взривното вещество му е било дадено от друг човек от "синята" агитка, a после някой го е бутнал и за това се е стигнало до тази развръзка.

"Не мога да се съглася с твърдението, че това е терористичен акт. Това е импулсивна реакция на един млад човек, който е бил завладян от емоцията и еуфорията на стадиона. Обстоятелството, че е хвърлил, се дължи и на факта, че други около него са хвърляли бомбички. Той просто се е понесъл по течението. Не, досега той друг път не е хвърлял бомбичка. Няма регистрирани случаи", заяви адвокатът пред Нова телевизия.

"Дали е подозирал какво е направил? Възможно е! Той твърди, че съжалява за стореното. Още същата вечер разбира от медиите какво е направил. Съобщава на другия ден на неговата майка, която ми се обади на мен. Обясних й какво трябва да направи. После предприехме действия по предаване на полицията. Йордан е собственик на фирма, която се занимава с продажба на торове и цветя. Познавам майка му и родителите му отпреди това, самият него познавам от по-рано. Никога не е имал проблеми с полицията. Дали аз ходя по мачове? Не, предпочитам от вкъщи да гледам. Така е по-спокойно", добави Крумов.

Той каза още, че се е опитал да издейства на виновника домашен арест, защото оказва пълна подкрепа на разследването. "Съдът обаче реши, че трябва да го изолира в ареста. В никакъв случай не е искал да уцели човек. След инцидента е останал на стадиона и догледал мача. В никакъв случай не е искал да бяга. Не говорим за престъпник, в един момент започва скандал в агитката около него, хвърлят се бомби. Дават му и на него, мята я без да мисли. Каза ми, че посоката е била към пистата, в никакъв случай не към човек", продължи с разказа си адвокат Крумов.

"Има динамична ситуация, хора се бутат, в последния момент е замахнал нататък, защото е блъснат отзад. До него са седели други хора, подали са му суичър, казали са му да го облече веднага, изпълнява заповеди, емоционално действа. Направил го е, но след като е осъзнал какво се е случило, незабавно е отишъл да разкаже какво се е случило", разказа още защитникът на Йордан Исаев.