Ръководството на Левски започва преговори за придобиването на правата на халфа Хали Тиам, пише "Тема спорт". В момента сенегалецът играе на „Герена" като преотстъпен от лидера във втора унгарска дивизия МТК.

Клубът от Будапеща е заложил в контракта на играча откупуваща клауза. Тя е в размер на 300 хиляди евро. Треньорът на сините Делио Роси държи да има играчите в редиците си и след лятото. Той държеше за привличането на Тиам.

Италианецът харесва много работоспособността на играча в дефанзивен план - Кали е човекът, който отнема най-много топки. Тиам бе привлечен през месец февруари тази година, след като преди това бе играл под наем от МТК в Динамо Москова.

Освен в руския клуб футболистът е бил преотстъпван на турския Газиантепспор и Чикаго Файър. В Унгария сенегалецът е играл и в Капошвар. Кали пасна като дялан камък в Левски. Той вече има на сметката си 9 шампионатни мача, като във всеки от тях е започвал като титуляр.

Тиам не взе участие във визитата на Берое (4:0), защото бе наказан. Той получи червен картон в полуфинала реванш за Купата на България срещу ЦСКА (2:2) заради зверско влизане в краката на Каранга (след това бразилецът напусна контузен).

Полузащитникът ще се върне в състава на сините за петъчното домакинство на Ботев. Той обаче ще трябва да внимава много срещу пловдивчани, защото има 4 жълти картона на сметката си. Ако получи нов, то ще пропусне финала за Купата на България срещу Славия.