ЦСКА създаваше положения с лекота срещу традиционно труден съперник и това е приятно за гледане, заяви старши треньорът на "червените" Христо Янев след победата с 3:2 срещу Левски.

"Създадохме много положения и имахме ситуации за голове през първото полувреме. Допуснахме грешка и ни изравниха, но момчетата се вдигнаха на няколко пъти и показаха характер, който ме кара да вярвам, че ще бъдем по-силни през следващия сезон. В ситуациите в атака не бяхме концентрирани и подходихме по лек начин, макар че ги създавахме с лекота. Беше приятно да видя това срещу противник, срещу който играем трудно".

"Може би донякъде отпаднахме физически, може би това беше планът ни за мача (да играят по-пасивно през втората част). Разполагам с ограничен брой футболисти. Ако разполагахме Каранга, щяхме да изглеждаме по различен начин. Използвахме Киро (Десподов), защото знаем, че е бърз и може да преодолее защитата на Левски. Той го направи няколко пъти. Има качества да стане голям футболист.
За мен е специална тази победа, защото с моя щаб преминахме през много трудности. Дербито е същото, каквото го помня като футболист. Беше емоционално", каза Янев.

Накрая той заяви, че въпросите за бъдещето му - дали остава на "Българска армия", трябва да се зададат към ръководството, а не към него.