Футболен клуб Левски и организаторите на събитието гарантираха истински празник, а не само футболен двубой срещу аржентинския колос Бока Хуниорс на 19-и август. "Сините" ще отбележат 75-ия рожден ден на клубната легенда Георги Аспарухов, като се очаква самите 90 минути на терена да бъдат "черешката на тортата и прекрасен завършек на деня".

"Това не е контролен мач, а истински двубой, свързан с отбелязване годишнината от рождението на Гунди. Името на Георги Аспарухов все още отваря врати и без него този мач нямаше да бъде възможен. Той е причината Бока Хуниорс да дойде в България и да играе с Левски", заяви изпълнителният директор на Левски - Красимир Иванов.

Представителят на тръст "Синя България" Васил Колев добави: "Да доведеш Бока Хуниорс е трудно, а да ги гледаш на живо може би се случва веднъж в живота. Да отидеш в Аржентина и да ги видиш е скъпо, а това е мечта на много футболни фенове по света. Искаме това да бъде мач, който да остане в историята на Левски. Не само заради Георги Аспарухов, а също и заради множеството футболисти, допринесли за славната история на клуба".

На срещата с медии присъстваха организаторите от MOKO SOLUTION, Красимир Иванов, Величка Маркова-Аспарухова, Васил Колев и легендите Сашо Костов и Иван Вуцов, които разказаха любопитни истории, свързани с любимеца на няколко поколения българи.