Представители на втория в Унгария Ференцварош наблюдаваха отблизо изявите на левия защитник на Левски Иван Горанов във вчерашния решителен бараж срещу Черно море (4:1). Скаутите на унгарския гранд бяха на "Герена", за да се запознаят още по-подробно с качествата на левия бек на сините, пише "Тема спорт".

Старши треньорът на Ференцварош Томас Дол (б.р. - бивш съпруг на настоящата половинка на Валери Божинов - Биляна) остана впечатлен от играта на Горанов по време на последното дерби с ЦСКА, което се игра на 15 май и бе загубено от Левски с 2:3. Германецът иска да привлече класен ляв защитник на мястото на почти сигурно напускащия бразилец Маркос Педроса. Ференцварош е втори в местното първенство, като изостава на три точки от първия Видеотон два кръга преди края на шампионата.

Очаква се унгарците да влязат в контакт с Иван Горанов в близките дни, но от Левски ще искат около милион за правата му. Юношата на сините дойде на "Герена" през юни 2017 година със свободен трансфер от Локомотив Пловдив. През пролетния полусезон той се представи много силно с екипа на столичани, което отказа сините от играещия под наем от Рен португалец Афонсо Фигейредо. Заедно с Паулиньо оформиха добър тандем по левия фланг на Левски и превърнаха левия фланг в най-силното оръжие на сините.

Именно Горанов отбеляза последния гол срещу Черно море, след като се разписа от дузпа.