Интересен материал публикуваха в далечен Китай, свързан с Габриел Обертан. Местната медия football.fan-piece.com, цитирана от "Тема спорт", направи проучване на футболистите, напуснали Нюкясъл през 2016 след отпадането на тима от Висшата лига в Чемпиъншип. Тук се споменават имена като Муса Сисоко, Жоржиньо Вайналдуум, Андрюс Таузенд, Реми Кабеля, Флориан Товен, Фабрицио Колочини и други.

В статията място намери и крилото на Левски Габриел Обертан. Французинът бе част от свраките след престоя си в Манчестър Юнайтед, но напълно разочарова. Логичното се случи и той се оказа ненужен на клуба, след което следват безлични представяния в руския Анжи Махачкала и Уигън.

От лятото на 2017 година, отбелязват в Китай, Обертан е част от Левски, където до момента изигра 35 мача във всички турнири и отбеляза три попадения. В края на материала колегите от Китай отбелязват, че сезонът в личен план за французина е най-добрият от десет години насам. Въпреки че Левски не успя да спечели трофей през този сезон, Обертан трябва да бъде доволен от представянето си.