Топреализаторът на Левски за изминалия сезон в Първа лига Давид Яблонски почти сигурно ще продължи кариерата си в едно от най-силните първенства в Европа.

Според KotaSport.com защитникът вече е договорен за италианския Емполи. За интерес на тима към звездата на "сините" се говореше още от миналата седмица.

Представители на клуба от Апенините вече са провели заключителните разговори за трансфера на защитника. Почти всички детайли са уточнени.

Остават само дребни подробности и трябва да стане сензационен обрат, за да не се стигне до окончателна сделка и продажба на играча. Чехът има договор за още година с Левски и „сините“ ще получат за правата му сума, която също вече е договорена.

Яблонски направи много силен сезон със синия екип и стана първият централен бранител, който завърши като топреализатор за тима във вътрешния шампионат и така се превърна в любимец на феновете. Иначе най-много голове във всички турнири реализира Серджиу Буш. 

Иначе от "Герена" вече си тръгна друг фаворит на публиката Роман Прохазка. Словакът си тръгна като свободен агент, но при Яблонски това няма как да се случи, защото има договор с Левски и за новия сезон.