Давиде Мариани сподели отличните си впечатления от проекта за бъдещето в Левски и най-вече от старши треньора Делио Роси, който швейцарският халф познава отлично.

"Чувствам се щастлив, благословен и се вълнувам. Със сигурност италианският ще ми помогне. Това е голямо предимство за мен, защото ще мога да разбирам неговите идеи. Първо обаче искам да изградя добри отношения със съотборниците и нямам търпение да изляза на игрището.

Когато разбрах, че г-н Делио Роси е треньор, бях впечатлен. Той е голямо име, италианец е и го познавам добре. За мен е чест да работя с него в Левски. През последните седмици се информирах и знам, че съм в най-големия клуб в България и един от най-големите на Балканите.

Израснах в Швейцария, където играех в първа и втора дивизия. Левски за мен е голяма, правилна и важна крачка. За мен е чест да нося фланелката. Не съм по големите думи, така че на феновете просто им обещавам, че ще се раздавам напълно на терена.

Видях, че отборът играе много често 4-3-3. За мен това е перфектно, защото мога да играя на всяка позиция в халфовата линия и като крило. Ще играя обаче там, където треньорът посочи, защото преди всичко е важно да помагам на тима.

Искам да печеля всеки мач. Ако работим, ако бъдем отдадени, няма невъзможни неща. Започваме подготовка и ще видим къде ще бъдем в края на сезона", каза той.